U Petrklíče

SÁGA RODU VEJVODŮ /Milan Koukal/

Všichni bez rozdílu se rádi ve vzpomínkách setkáváme se známými lidmi, i s těmi,
kteří nás už navždy opustili a které jsme tolik milovali.Touto knihou chceme přiblížit
předlouhou a slavnou muzikantskou tradici rodu Vejvodů. Autor slavné polky Škoda lásky, Jaromír Vejvoda, založil svou kapelu už v 19. stol., jejíž taktovka se dědila z otce na syna až do dnešních dnů.
Jeden z nich, Josef Vejvoda, se v letošním roce dožívá šedesáti let. I on jako jazzman s polkou v krvi si získal své obdivovatele u nás doma a v cizině. Hrál čtyřem prezidentům – včetně amerického. Dirigoval před zcela zaplněnou Carnegie Hall v New Yorku. V roce 2004 jeho jazzové trio doprovázelo V. Klause na státní návštěvě v Bulharsku. V knize nechybějí vzpomínky na „kmotry” jeho zvukových nosičů – mj. generála F. Fajtla, Stellu Zázvorkovou, Pavlínu Filipovskou. Velkou oporou pro něj je rodina. Proto v publikaci nechybí prostor pro manželku Květu, Dcery Moniku / skladatelku a dirigentku/ a Zuzanu / herečku Divadla na Fidlovačce/, jakož i starší bratry Jaromíra a Jiřího.
Tři bratři – jako z pohádky – vyprávějí o svém tatínkovi, o životě a své práci. Kniha obsahuje více jak sto působivých fotografií a dalších dobových dokumentů této velké muzikantské rodiny.

  • Formát: A5; Vazba: pevná s přebalem; Rozsah cca 260 str.; Cena 249 Kč
  •