U Petrklíče

Daniela Kolářová /Košťálová Michaela/

Herectví lákalo Danielu Kolářovou od dětských let, i když zprvu uvažovala o sportovní kariéře. Lákala ji lehká atletika, gymnastika a dokonce i ženský fotbal. Nakonec zvítězilo herectví studium na DAMU.
Po absolvování DAMU v roce 1968 následovalo první angažmá v libeňském Divadle S. K. Neumanna a dva roky poté (po hostování v Gorkého Měšťácích) dostala nabídku na angažmá v Divadle na Vinohradech. Nejprve prý měla strach nabídku přijmout, pak se ale rozhodla a od toho dne je dodnes stálou členkou tohoto pražského divadla, kde vytvořila celou paletu nádherných rolí.
Ještě v době studií DAMU se poprvé objevila ve filmu režiséra Hynka Bočana Soukromá vichřice. Po tomto filmovém debutu následovala řada dalších filmových a televizních postav. Šla doslova z role do role, ale najednou jako by zájem televizních a filmových tvůrců opadl. Bylo to mateřstvím? Nezájmem o dříve oblíbený herecký typ? O hereckých proměnách, ale i o tom, proč pojednou opadl zájem ze strany filmových a televizních režisérů o dříve vyhledávanou herečku, to se dočtete v této knize.

ISBN: 978-80-7229-318-6
148 stran
Cena 248 Kč